Indsatsområder

Skolens indsatsområder skoleåret 19-20

En skole – flere afdelinger

Herningsholmskolen består af flere afdelinger fordelt på 2 matrikler. På Sjællandsgade har vi distriktsskole for 0.-9. klasse, SFO for 0.-4. klasse samt en specialafdeling med skole og SFO. På Holtbjerg har vi distriktsskole for 0.-3. klasse samt tilhørende SFO. Vi gør en særlig indsats for, at børnene skal opleve de alle er en del af Herningsholmskolens fællesskab. Vi har bl.a. følgende tiltag:

• Fællessamlinger for alle skolens elever og personale på tværs af afdelinger
  • Fælles faguger hvor børnene arbejder sammen årgangsvis på tværs af afdelinger
  • Særlige dage for alle skolens elever f.eks. i forbindelse med efterårsferien, jul m.v. på tværs af afdelinger
  • Personale som er ansat i både skole og SFO
  • Personale som underviser i flere afdelinger, f.eks. specialafdelingen og distriktsskole
  • Fokus på overgange mellem afdelingerne, herunder også overgang fra dagtilbud til skole

Dysleksi – Læsecenter Herning

På Herningsholmskolen gør vi en ekstra indsats for elever med dysleksi. Ingen elever skal være begrænsede i undervisningen pga. dysleksi. Vi har bl.a. følgende tiltag:

• Ekstra bogstavstræning i 2.og 3.kl for elever med vanskeligheder.
  • Alkalær kurser fra 4.kl , når eleverne er testet ordblinde
  • 2 årlige forældremøder for forældre med ordblinde børn
  • Oprettelse af Ordpatrulje  - 4 elever skal på kursus
  • Café for ordblinde elever ca 6 gange årligt